Directe verzekering funest voor letselschadeslachtoffer

/ oktober 16, 2020/ Nieuwsberichten/ 0 comments

 

 

Volgens bureau JBL&G wordt de invoering van een directe verzekering, waarbij verzekerden alleen met de eigen verzekeraar te maken krijgen en niet met een aansprakelijke partij, desastreus voor letselschadeslachtoffers.

Verzekeraars willen volgend jaar beginnen met een proef met WA-direct, in eerste instantie alleen voor materiële schade, later ook voor letselschade. Letselschadebureau JBL&G voorspelt dat van de rechten van slachtoffers maar heel weinig overblijft, als deze plannen van het Verbond van Verzekeraars doorgaan.

“Het enige voordeel van een directe, first party verzekering is dat er geen getouwtrek is over de aansprakelijkheid bij een ongeluk,” stelt directeur Frederik Lieben van JBL&G. “Maar bij de meeste letselschadezaken is daar ook helemaal geen sprake van, wordt de aansprakelijkheid vrijwel altijd binnen de geldende termijn erkend en kan de schade worden geregeld. Waar altijd veel tijd en discussie in gaat zitten, zijn de medische eindtoestand van het slachtoffer en de causaliteit: komen de klachten inderdaad voort uit het ongeluk? Die discussies blijf je natuurlijk altijd houden, ook bij een directe verzekering.”

Lees meer op Schademagazine

 

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published.